Bu yeşil otel sıfır enerjili gökyüzü bahçeleri ile çevrili
Yeşil alanların yetersiz olduğu yüksek yoğunluklu şehirlerde dikey bahçeli binalar öne çıkıyor. Green Mark yeşil bina sertifikalı Parkroyal Hotel gökyüzü bahçeleri ile Singapur'un silüetini yeniden tanımlıyor.
Yeşil alanların yetersiz olduğu yüksek yoğunluklu şehirlerde dikey bahçeli cepheli binalar öne çıkıyor. Gökdelenlerin dış duvarlarındaki dikey bahçeler, hava kirliliğinin azaltılması ve şehirlerin serinlemesine yardımcı olmak gibi çevresel faydalar sağlıyor. Singapur’un yeşil bina sertifikası Green Mark Platinum ödülünü alan Parkroyal on Pickering gökyüzü bahçeleri ile Singapur'un silüetini yeniden tanımlıyor. Arsanın yeşil potansiyelini ikiye katlayan, bahçe içinde bir otel olan Parkroyal on Pickering, uzun süredir yeşil şehirleri savunan Singapur merkezli WOHA Architects tarafından tasarlanmıştır.
Singapur'un merkezinde, CBD Apartments ile Chinatown arasındaki uzun ve dar bir arsada bulunan sürdürülebilir Parkroyal, Hong Lim Parkı'na bakmaktadır. Tüm kompleks boyunca uzanan tropikal yeşillikler, bitişiğindeki parkla birleşerek yeşil bir kamusal alan yaratıyor. Doğal havalandırma ve soğutma sağlayan peyzaj aynı zamanda otopark alanını gizliyor.
Her üç katta bir avlu içine sokulan tropikal bitkilerle kaplı kavisli gökyüzü bahçeleri, doğrudan odalara bitki örtüsünü getirerek güneşten korur ve doğal havalandırma sağlar. Havuzları, şelaleleri, terasları ve yeşil duvarları içeren, sıfır enerjili 15.000 metrekarelik gökyüzü bahçeleri arsa alanının iki katından fazladır. Binanın her yanına dağıtılan çeşitli türdeki bitkiler insanlar, böcekler ve kuşlar için tropik bir ortam yaratarak biyoçeşitliliği teşvik eder.
Az bakım gerektiren yerel bitkilerden oluşan yeşil alanlar, kendi kendine yetecek ve doğal kaynakları minumum kullanacak şekilde tasarlandı: yağmur suyu toplama sistemi pompaları çalıştırmadan yerçekimi ile bitkileri suluyor, çatıdaki güneş panelleri aydınlatma sistemini çalıştırıyor. Bu organik yaklaşım, daha doğal bir büyümeye izin verdiği için daha az bakım gerektiriyor. Binaların ve şehirlerin çevre üzerindeki olumsuz etkisini inkar edemeyiz, ancak dikey bahçeler bu hasarı azaltmak veya düzeltmek için güçlü bir araç olabilir. Yeşil cephelerin geniş çapta kabul görmesi zaman alıyor ancak bir çok kentte ivme kazanıyor.
Kaynak: archdaily.com + forbes.com